40 inwoners 'snuffelen' door!

Moderator^ SK 09-11-2020
303 keer bekeken 0 reacties

Doe ook mee!

Al ruim een jaar lang fietsen 40 inwoners van Veenendaal (én enkele collega’s) met een snuffelkastje op hun fiets. Deze ‘Snuffelfietsers’ halen op deze manier data op over de fysieke leefomgeving in Veenendaal, bijvoorbeeld de hoeveelheid fijnstof in de lucht, trillingen of luchtvochtigheid.

Digitale avond

Onlangs hebben wij de digitale snuffelfietsbijeenkomst voor bewoners gehouden. Sprekers van het RIVM, Civity en de provincie Utrecht vulden de avond met interessante informatie over de opgehaalde resultaten. De sensoren op de fietsen hebben waardevolle data opgehaald, waar het Veenendaalse Datalab gevolg aan wil geven. Zo constateerde het RIVM dat er nog plekken zijn waar gefietst moet worden om data op te halen, de verschillen in fietsbewegingen tussen voor en tijdens corona en de verschillen in luchtkwaliteit. In januari 2021 wordt het traject afgesloten met een bijeenkomst in Utrecht. We hopen dat de Snuffelfietsers vol enthousiasme verder fietsen.

Snuffelfiets

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen