Slim je banden oppompen bij BOOT!

Moderator^ SK 28-10-2020
73 keer bekeken 0 reacties

Doe ook mee!

Pomp je zelf je autobanden op? Maar liefst zestig procent van de Nederlandse automobilisten rijdt met te zachte banden rond. Je kunt dit probleem echter verhelpen door gratis gebruik te maken van de duurzame en slimme Bandenpomp die staat bij ingenieursbureau BOOT aan de Plesmanstraat.

Stichting

De Stichting Band op Spanning heeft onderzoek gedaan naar de bandenspanning van autorijdend Nederland. Veel mensen halen bij het oppompen lucht uit de band in plaats van toe te voegen. Dit heeft te maken met de warmte van de band. Onderspanning resulteert in extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. Band op Spanning heeft met de Slimme Bandenpomp een oplossing bedacht en gerealiseerd. Ingenieursbureau BOOT wil dit duurzame initiatief steunen en kan iedereen gebruik maken van de pomp die voor hun kantoor aan de Plesmanstraat in Veenendaal staat.

Hoe werkt het?

De slimme Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal, werkt geheel op zonne-energie en is gratis te gebruiken. Door de invoer van het kenteken op het touchscreendisplay is gelijk te zien wat er tijdens het gebruik gebeurt. Na afloop ziet de automobilist de besparingen in euro’s, brandstof en uitstoot. Het systeem is erg eenvoudig, wat stimuleert zelf (vaker) de spanning te controleren.

Pompen loont!

De opbrengt van goed gevulde banden is erg groot. De financiële en duurzame kant is niet de enige motivatie. Omdat banden minder snel slijten en de remweg korter is, voorkomen we samen ongelukken. Al deze positieve effecten zijn op een snelle en makkelijke manier te realiseren. BOOT hoopt dan ook dat veel automobilisten gebruik zullen maken van deze mogelijkheid!

De slimme bandenpomp

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen