Zwaaiplein wordt een fietsrotonde

Moderator^ SK 07-09-2020
111 keer bekeken 0 reacties

Doe ook mee!

Maandag 7 september zette aannemer Heijmans de eerste schop in de grond voor het aanleggen van de fietsrotonde op het Zwaaiplein. De fietsoversteek Vijgendam – Zwaaiplein werd in 2018 door inwoners van Veenendaal als ‘meest onveilige verkeerslocatie’ aangegeven.

Keuzes voor inwoners

De gemeente werkte op basis van input van de inwoners twee opties uit voor de oversteek: een fietsrotonde en een verbrede oversteek. De Veenendalers kozen voor de variant ‘fietsrotonde’ op het Zwaaiplein, waarmee er gezorgd wordt voor verlaging van de verkeersintensiteit en daarmee wordt de kruising veiliger. Ook mochten de inwoners kiezen welke bomen en groen er op de fietsrotonde geplant wordt.

Inrichting

De gemeente wil zoveel mogelijk groen aanbrengen in de omgeving, zo wordt het een mooi ‘natuurlijk welkom’ als inwoners het Zwaaiplein oprijden. De beuken die er nu staan, worden verplant en komen bij de fietsrotonde te staan. Midden op de rotonde komt één grote tulpenboom, die is door inwoners gekozen. Verder wordt er met de verlichting geschoven in de nieuwe inrichting en worden er ter hoogte van de Wolweg/Schrijverspark drempels geplaatst om de snelheid te beperken.

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen