Katja rijdt elektrisch

ProfielfotoModerator^ IL May 20, 2019
311 keer bekeken 0 comments

Doe ook mee!

Het milieu was de belangrijkste drijfveer voor Katja Elbers en haar man om elektrisch te gaan rijden. Zonnepanelen op het dak, een warmtepomp in huis en ze zijn van het gas af. Een volgende stap was elektrisch vervoer.

Het milieu was de belangrijkste drijfveer voor Katja om elektrisch te gaan rijden. Zonnepanelen op het dak, een warmtepomp in huis en ze zijn van het gas af. Een volgende stap was elektrisch vervoer.

 

Voordelige duurzaamheid

Duurzaamheid, verminderde uitstoot én het feit dat ze gebruik konden gaan maken van hun eigen opgewekte elektriciteit gaf een mooie boost aan het elektrisch rijden. Katja en haar man zetten het financiële plaatje naast elkaar: wat kostte hun huidige auto tegenover een nieuwe elektrische auto. En eigenlijk konden ze dat tegen elkaar wegstrepen. Ook omdat ze van hun eigen zonnepanelen ‘tanken’ was het financieel zeer interessant om elektrisch te gaan rijden.

 

Fijn rijden

Het levert hen een heerlijke auto op, een Hyundai Ioniq. Ze genieten van het geluidloos rijden én het rustige rijden. Het enige nadeel waar ze soms over struikelen, is de afstand die ze met de auto kunnen afleggen. Op één tank rijden ze ongeveer 200 kilometer. Maar, dit hangt ook nog van het seizoen af, hoe hard je rijdt en of je tegenwind hebt. Aan elektrisch rijden zitten wel factoren waar je over na moet denken volgens Katja, maar die wegen niet op tegen het duurzaamheidsplaatje en het comfort.

 

Goed bezig zijn

Elektrisch rijden levert hen ook een goed gevoel op. Het schone rijden geeft geen uitstoot en dat is een fijn idee. De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat snel, ze zouden nu alweer een auto kunnen kopen die 400 kilometer kan rijden. Maar  ze zien meer in innovatieve ideeën, zoals een soort powerbank voor auto’s die je kunt aansluiten als je onderweg tóch iets meer kilometers moet maken dan vooraf gedacht of zonnepanelen op het dak die met je meereizen.

 

Katja raadt elektrisch rijden zeker aan voor mensen die hun eigen energie kunnen opwekken. Het is heel fijn en voordelig om thuis te kunnen laden. Wel denkt ze dat je beter niet verder dan 60 kilometer van je werk moet wonen, dan is een elektrisch karretje echt ideaal voor woon-werkverkeer.

Elektrisch rijden is zeker aan te raden voor mensen die hun eigen energie kunnen opwekken. Het is heel fijn en voordelig om thuis te kunnen laden. Indien je niet te ver van je werk woont is een elektrische auto echt ideaal voor woon-werkverkeer.

 

Het is aan te raden om goede proefritten te gaan maken voordat er een elektrische auto aangeschaft wordt. Daarnaast is het belangrijk om En schaf een laadpasje aan te schaffen waar je bij de meeste palen mee kunt laden. Een nadeel van een elektrische auto is dat er geen trekhaak onder de auto kan, dus ben je een fervente caravan-kampeerder, dan is het handig om met iemand van auto te ruilen als je op vakantie gaat.

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.