Gemeente Veenendaal gaat de strijd aan met Apeldoorn bij het NK Tegelwippen

Moderator^ SK 30-03-2021
38 keer bekeken 0 reacties

Praat mee!

Wil je wat weten bijvoorbeeld tuininrichting, onkruidbestrijding of bijvriendelijke bloemen?  Op dit forum vind je misschien al een antwoord.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"210368"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Doe ook mee!

Vandaag, dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Wij gaan de strijd aan met gemeente Apeldoorn. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. Vanaf 30 maart kan iedereen z’n eruit gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl voor de Tegelstand. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021.

Tegels wippen in heel Nederland

Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en vindt plaats in tenminste twintig gemeenten. In het oog springen de spannende derby’s tussen Veenendaal en Apeldoorn, Amsterdam en Rotterdam, Leeuwarden en Groningen en Breda en Tilburg. Ook andere gemeenten wippen erop los: Zaltbommel, Utrecht, Arnhem, Haarlemmermeer, Maasdriel, Oosterhout, Diemen, West Betuwe, Tiel, Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk hebben zich aangemeld. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor de gemoedstoestand.

Wethouder Engbert Stroobosscher wipte een tegel uit de Kerkewijk: “In Veenendaal hebben wij duurzame ambities. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk te vergroenen, om zo een klimaatbestendige toekomst tegemoet te gaan. Het NK Tegelwippen is een ludieke manier om aandacht te vragen voor vergroenen en we gaan vol goede moed de strijd aan met gemeente Apeldoorn!”

Wie wint dit jaar de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

In twee jaar meer klimaatbestendig en biodivers

De competitie maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto “Een groen Nederland begint in je eigen tuin” slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners.

Het NK Tegelwippen 2021 wordt gesterkt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ons Water, Rotterdams WeerWoord en Amsterdam Rainproof. Het is een concept van activatiebureau Frank Lee en collectief Dus Wat Gaan Wij Doen.

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen