Alles voor Jouw Heuvelrugtuin: nu bij deze tuincentra

Moderator^ SK 01-04-2021
39 keer bekeken 0 reacties

Praat mee!

Wil je wat weten bijvoorbeeld tuininrichting, onkruidbestrijding of bijvriendelijke bloemen?  Op dit forum vind je misschien al een antwoord.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"210368"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Doe ook mee!

Elf tuincentra op en om Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug doen vanaf 22 april mee met de campagne Jouw Heuvelrugtuin.

Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten, kan beter tegen hitte, droogte en wateroverlast en draagt bij aan voldoende drink- en grondwater. Bovendien vind je er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. En… deze planten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij de deelnemende Tuincentra bij jou in de buurt!

Duurzaam gekweekt

Speciaal voor Jouw Heuvelrugtuinen heeft Kwekerij Griffioen Wassenaar in samenwerking met de wilde bloemenzaden leverancier Cruydt Hoeck, een assortiment wilde en inheemse vaste planten ontwikkeld. Dit assortiment is zorgvuldig samengesteld en gekweekt in eigen kwekerij en voldoet aan verschillende criteria voor duurzaamheid waaronder Planetproof certificering. Bovendien worden ze geleverd in potten en trays van 100% gerecycled plastic. De perfecte aanvulling dus voor jouw Heuvelrugtuin.

Het assortiment

In totaal heb je de keuze uit ruim dertig verschillende soorten planten. Wat dacht je van de zeldzame wilde akelei? Een prachtige kleurrijke plant met grote bloemen in alle mogelijke kleuren; blauw, paars, rood, roze en alles daar tussenin. Of de prachtige steenanjer of wilde cichorei. Wil jij graag meer hommels, bijen en andere insecten in jouw tuin? Dan doe je er goed aan om wat vingerhoedskruid te planten.

Kijk op www.jouwheuvelrugtuin.nl/tuincentra voor meer informatie over de deelnemende Tuincentra.

 

Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Mooi! Zo laten we samen het Nationaal Park groeien. Voor meer informatie en handige tips, kijk op onze website www.jouwheuvelrugtuin.nl.

Afbeeldingen

Filmpje Heuvelrugtuinen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen