Tuinavond-vraag regenwater

Moderator^ SK 12-10-2020
297 keer bekeken 0 reacties

Vraag het onze regenwateradviseurs

Lanny Olie en Renee Kleijn zijn de regenwateradviseurs van Veenendaal. Zij weten alles over afkoppelen en vergroenen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185851"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum 

Doe ook mee!

Tijdens de Duurzame groene tuin-avond stelden Jochem en Meike de vraag: "Hoe zorgen wij in Veenendaal-oost voor een tuin waar het water goed in weg kan lopen?"

Tuin-ontwerper Teunard Legemaat van Legemaat Architectuur: “Goede vraag! Veel mensen kiezen voor alleen maar verharding in hun tuin, maar dat is niet altijd even gunstig. Een tuin waar water goed weg kan, is een groene tuin. Kies voor éénderde aan verharding en tweederde aan beplanting. Bij de bestrating kun je bijvoorbeeld kiezen voor waterdoorlatende tegels, halfverharding zoals grastegels of paden en terrassen aanleggen met grind of schelpen. Kies daarnaast bijvoorbeeld voor een natuurlijk gazon, borders met planten en een wadi. In een wadi loopt water langzaam weg in de bodem en als het niet regent, staat de wadi leeg. Bovendien kun je je regenwater afkoppelen en een regenton aansluiten. Dan heb je altijd water om je planten mee te sproeien”.

Hulp nodig? Neem contact op met onze regenwateradviseurs.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen