Regenwater afkoppelen in je tuin

Moderator^ TC 01-04-2021
2174 keer bekeken 0 reacties

Vraag het onze regenwateradviseurs

Lanny Olie en Renee Kleijn zijn de regenwateradviseurs van Veenendaal. Zij weten alles over afkoppelen en vergroenen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185851"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum 

Doe ook mee!

Veel (schoon) regenwater loopt via de regenpijpen rechtstreeks het riool in. Zonde! En als het hevig regent, kan dit voor problemen zorgen. Het is beter om je regenpijp af te koppelen en het water op te vangen in een regenton of weg te laten lopen in je tuin. Dit heet afkoppelen.

Regenwatercoach Lanny Olie vertelt je meer over afkoppelen in onderstaand filmpje. Wil je gratis advies voor jouw tuin? Lanny en Renée komen graag bij je langs. Stuur een mail naar afkoppelen@veenendaal.nl!  


Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken

Waarom afkoppelen?

Afkoppelen is beter voor het milieu. De zomers worden steeds langer en droger. Door het regenwater weg te laten lopen in je tuin (infiltratie in de bodem), wordt  de grondwaterstand aangevuld en kunnen we verdroging tegen gaan. 

Ook hebben we te maken met steeds hevigere regenbuien. Bij hevige regenval komt het voor dat het riool zoveel water in korte tijd moet verwerken, dat het riool overstort. Door zoveel mogelijk af te koppelen, worden de pieken in het riool van hevige regenval minder groot.

Ook kan het milieuvervuiling voorkomen: als het riool overstort door teveel water, kan er ongezuiverd rioolwater (water dat vervuild is met onder meer medicijnresten en chemicaliën) samen met het regenwater in vijvers of sloten stromen. Door afkoppelen kunnen we dit voorkomen. 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen