Laat de blaadjes liggen!

Moderator^ SK 09-11-2020
54 keer bekeken 0 reacties

Praat mee!

Wil je wat weten bijvoorbeeld tuininrichting, onkruidbestrijding of bijvriendelijke bloemen?  Op dit forum vind je misschien al een antwoord.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"210368"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Doe ook mee!

We hebben een warme en droge zomer achter de rug. Het is inmiddels volop herfst en de blaadjes zijn al bijna van de bomen. Ook al heeft het flink geregend, er zijn nog steeds talloze bomen, planten en gazons die last hebben van verdroging. Kunnen we daar nu nog wat aan doen? Jazeker!

Laat de blaadjes liggen!

Door blaadjes te laten liggen kun je je tuin wapenen tegen de hitte en droogte van aankomende zomer. Bomen halen voedingsstoffen uit de bodem, halen CO² uit de lucht en laten hun blaadjes vallen in onze tuinen. Hiermee krijgen we gratis mest en humus. Als we in de herfst de blaadjes laten liggen, hebben we tegen de zomer een verteerde humuslaag die als een spons het water zal vasthouden.

Bladerdek

Een bladerdek beschermt als een parasol tegen de uitdrogende zon en in de winter werkt het als een beschermdeken. Een gezonde tuin start met een goede bodem, het is dus belangrijk om die te beschermen: met blaadjes.
Een laagje blaadjes maakt je gazon niet kapot, teveel blaadjes wel. Hark ze dan weg en leg ze onder je boom of in je moestuin. Je kunt de blaadjes ook versnipperen en dan hoef je je gazon niet meer te bemesten als je dat van plan was. Een bladblazer is niet nodig, die maakt veel geluid en verstoort de beestjes. Blaadjes zijn ideale voeding voor bodemdiertjes die voor een gezonde bodem zorgen, haal je ze weg, dan sterven ze uit.

Blaadjes zijn gratis mest

Blaadjes zijn gratis, van natuurlijk materiaal én je hoeft ze niet te strooien! Ze liggen er al! Want het is eigenlijk zinloos om blaadjes in containers te gooien of in bladkorven en daarna kunstmest aan te brengen in je tuin om de bodem te verrijken. Kijk, je kunt wel van de stoep en straat vegen om gladde toestanden te voorkomen, maar probeer ook wat te laten liggen! Ook doe je er goed aan om deze herfst nog bomen te planten, we zullen hoe langer hoe meer schaduw nodig hebben.

Laat ze liggen!

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen