Bladkorven zijn weer geplaatst

Moderator^ SK October 24, 2019
233 keer bekeken 2 comments

Bekijk onze projecten

De herfst is begonnen en de eerste bladeren beginnen te vallen. Daarom plaatsen wij vanaf donderdag 24 oktober weer op ongeveer 75 plekken in Veenendaal bladkorven. Ze blijven tot 15 december staan.

Bladeren ruimen

Het vallen van de bladeren in combinatie met regen, kan op straat voor gevaarlijke situaties zorgen, daarom vegen we in de herfst regelmatig de wegen en trottoirs. In wijken met veel bomen proberen we dat elke anderhalve week te doen. In wijken met minder of jonge bomen is dit om de drie weken. Voor veel wijken is dit niet voldoende. U kunt ons helpen door de stoep voor uw woning zelf schoon te houden.

Waar staan de bladkorven?

Op ongeveer 75 locaties waar veel gemeentelijke bomen staan, plaatsen wij bladkorven. Een overzicht van alle locaties vindt u op onze website www.veenendaal.nl/actueel. De bladkorven zijn gemaakt van een stevig hek en zijn te herkennen aan het bordje ‘Alleen bladafval’. De bladkorven worden wekelijks door ACV geleegd.

Alleen bladafval in de bladkorven

In de bladkorven mag alleen bladafval afkomstig van gemeentebomen uit tuin, van trottoir, straat of plein. Als er ook ander (tuin)afval in zit, dan kunnen we het afval niet afvoeren als bladafval, maar moeten wij het laten scheiden. En dat is een stuk duurder. 

Misbruik van de bladkorven

De inhoud van de bladkorf wordt tegen het tarief voor bladafvalverwerking afgevoerd. De bladkorven zijn daarom alleen bedoeld voor bladeren! Snoeihout, tuinafval, plastic- en resttafval mag er dus niet in, omdat het afval dan tegen meerkosten gescheiden moet worden. Als we bij het legen van de korven constateren dat er toch ander afval in de bladkorven zit, dan verwijderen we de bladkorf. Ook bij ander misbruik, vernieling of diefstal van onderdelen verwijderen wij de korf.

Images

Comment

Twitter

2  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Pommelwommel December 10, 2019

Bladkorf Achterberglaan zit propvol.
Wanneer wordt deze geleegd?
Ook de straat ligt vol bladeren, mag best eens geveegd worden.

Moderator^ TC December 13, 2019

Hallo Pommelwommel, we hebben je melding doorgegeven!

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.