Duurzaamheidslening

4278 keer bekeken 7 reacties

Bekijk de mogelijkheden

Vanaf 14 september is het weer mogelijk om een duurzaamheidslening aan te vragen. Dit is een lening om je woning energiezuiniger te maken. Je kunt hiermee maatregelen in jouw woning financieren, zoals isolatie, een groen dak of een warmtepomp.

Ben je geïnteresseerd in de duurzaamheidslening? Deze kun je dus vanaf 14 september aanvragen. Onze ervaring is dat het beschikbare budget snel vergeven wordt, dus wees er dan snel bij. Maar let op: aanvragen die eerder dan 14 september binnen komen, worden niet in behandeling genomen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

  • Je bent eigenaar-bewoner van de woning in Veenendaal
  • Je kunt een lening aanvragen voor minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-
  • Je bent nog niet begonnen met de maatregelen

Hoe vraag je de lening aan?

Het aanvraagproces verloopt in 2 stappen. Pas als de gemeente en de SVn akkoord zijn, krijg je daadwerkelijk de duurzaamheidslening toegekend.

Stap 1: beoordeling door de gemeente

Stuur de volgende documenten via het e-mailadres duurzaamheidslening@veenendaal.nl aan de gemeente:

  • kopie van je geldige paspoort of identiteitskaart
  • meest recente WOZ waarde van je huis
  • getekende en gedateerde offertes met de maatregelen. Op de offerte moet de datum staan waarop de offerte is opgesteld en de handtekeningen van de leverancier en de aanvragers. De offertes mogen niet ouder dan 2 maanden zijn.

Vervolgens stuurt de gemeente u via e-mail een aanvraagformulier. Je vult dit formulier in en stuurt het terug aan de gemeente. De gemeente beoordeelt of je aan de voorwaarden voldoet en stuurt je hierover een brief. 

Stap 2: financiële toets door SVn

In de toewijzingsbrief van de gemeente staat een link naar het formulier van SVn. SVn bekijkt of je aan alle financiële voorwaarden voldoet. Kijk voor meer informatie over de financiele toets op de website van SVn.

Vragen over de duurzaamheidslening

Als je vragen heeft over de beoordeling door de gemeente, kun je die via e-mail stellen via duurzaamheidslening@veenendaal.nl. Vragen over de lening zelf stel je aan SVn via 088-2539400 of via leningenbeheer@svn.nl.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

7  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Anoniem 05-09-19 om 7:36

Mag er tussentijds extra afgelost worden zodat de lenig eerder dan 10 jaar is voldaan?

Moderator^ TC 12-09-19 om 11:01

Hallo Anoniem. Dank voor je vraag! Tussentijds aflossen (geheel of gedeeltelijk) is zeker mogelijk, zonder extra kosten. Kijk voor meer informatie op www.svn.nl/veelgestelde-vragen/alles-over-mijn-lening/aflossen

Suzanne van Kooten 05-02-20 om 13:37

We krijgen 2 maart de sleutel van onze nieuwe woning waar we o.a. gaan aanbouwen met een nieuwe pui met triple plus glas, zonnepanelen en overal nieuwe kozijnen en glas. Hoe kan ik het aanpakken gezien we geen woz overzicht hebben. En zijn offertes voldoende of moet het al volledig betaald zijn?

Hans 06-02-20 om 10:45

Hoeveel rente betaal ik op de lening?

Moderator^ TC 06-02-20 om 21:03

Hallo Suzanne, je kan een duurzaamheidslening aanvragen als je daadwerkelijk eigenaar EN bewoner bent van de koopwoning. Je kan dus pas een duurzaamheidslening aanvragen als je officieel eigenaar bent en ingeschreven staat in het BRP. Voor die tijd kan je de lening niet aanvragen.Als je eigenaar EN bewoner bent, kun je het eigendomsbewijs of koopovereenkomst meesturen.
De offertes zijn voldoende, deze hoeven nog niet volledig betaald te zijn. Het is belangrijk dat je nog niet begonnen bent met de maatregelen als je de lening aanvraagt.
Als je zeker wilt weten of je in aanmerking komt voor de lening, stuur dan een mail naar duurzaamheidslening@veenendaal.nl.

Moderator^ TC 06-02-20 om 21:03

Hallo Hans, het rentetarief is gunstig, het exacte percentage weet ik zo niet. Dit vraag ik voor je na.

Moderator^ TC 10-09-20 om 14:01

Het rentepercentage op de duurzaamheidslening is 1,6% ^TC

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen