Duurzaam schoolplein voor Montessori Aan de Basis

Moderator^ TC 16-07-2020
222 keer bekeken 0 reacties

Tips en vragen van anderen

Onze energiemanager krijgt veel vragen van organisaties en clubs over verduurzaming. Bekijk de vragen en tips.

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"186011"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

 

Doe ook mee!

In 2019 zijn kinderen van MKC Aan de Basis begonnen met het ontwerpen van een nieuw schoolplein. Het schoolplein moest uitdagend, leerzaam, groen en klimaatadaptief worden. En natuurlijk circulair, want oude materialen als hout en tegels moesten worden hergebruikt.

Het Schoolplein Ontwikkel Team (SOT), bestaande uit negen kinderen uit de midden- en bovenbouw, hebben met ontwerpbureau Speelplan, in samenwerking met van Ginkel / RosaNovum uit Veenendaal, geleerd wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een schoolplein. De kinderen van het SOT hebben in alle groepen ideeën opgehaald en de ontwerpen besproken. Na uitvoerig overleg met de kinderen van het SOT, het ontwerpbureau en het team werd het definitieve plan gemaakt.  

Nu, maanden later is het dan eindelijk zover. Het schoolplein is klaar! De kinderen van het SOT organiseerden een feestelijke opening op woensdag 8 juli. Het nieuwe schoolplein van MKC Aan de Basis werd officieel geopend door Kinderburgemeester Maud Smit. De kinderen van het SOT hadden voor deze dag een mooie openingsactiviteit bedacht met een springkussen voor de onderbouw, een stormbaan voor de midden- en bovenbouw en een lekker ijsje voor alle kinderen. Gezamenlijk heeft de school er een feestelijke ochtend van gemaakt.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen