Maar liefst 590 Veense huizen op warmte gescand

06-04-2021
116 keer bekeken 0 reacties

Wij werken samen met inwoners en ondernemers aan een duurzame toekomst. Als huiseigenaar kun je veel energie besparen en daarmee geld verdienen. Op een investering in dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dubbel glas kun je maar liefst een rendement tot ca. 9% behalen, oftewel laat je geld voor je werken!

Tips en vragen van anderen

Bij het energieloket krijgen we heel veel vragen binnen. Soms willen we een vraag niet alleen beantwoorden, maar juist ervaringen van andere inwoners ophalen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"172179"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Doe ook mee

Lees meer over energie besparen en het energiezuinig maken van je woning. We hebben inspirerende voorbeeldverhalen van Veenendalers die al succesvol energie besparen. Je kunt ook een warmtescan voor je woning aanvragen.

Veenendaal zit er de volgende winter een stuk warmer bij, want maar liefst 590 Veenendalers hebben de afgelopen maanden een gratis warmtescan van hun huis laten maken. Op deze scan zie je waar warmte ‘weglekt’ uit je huis, en zo kan je gericht gaan isoleren. Veenendaal gaat aan de slag dus!

Deze week maakt Teun van Roekel van het Energieloket de laatste warmtescans voor dit seizoen. Het kan nog nét, want voor een warmtescan moet het buiten koud zijn.

Wil jij ook een warmtescan van je huis? Aanvragen kan in het najaar weer via deze site. 

Verduurzamen begint met isoleren

Een goede isolatie van je huis is enorm belangrijk. Want hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe warmer je huis blijft in de winter. Zo bespaar je energie én geld. Het is een goede investering voor je huis, je portemonnee én het klimaat.

Verrassende resultaten

Teun maakt een warmtescanTeun van Roekel en zijn collega’s hebben bijna alle inwoners gesproken naar aanleiding van de warmtescan: “een heel aantal mensen was verrast dat er - ondanks dubbel glas – veel warmte weglekt via de ramen. Veel mensen hebben dubbel glas uit de jaren ’80. Dit isoleert wel, maar lang niet zo goed als het HR++ of HR+++ glas dat we tegenwoordig gebruiken.”

Ook het tegenovergestelde gebeurde, vertelt Teun: “ik sprak mensen die recent hun huis gekocht hadden en hadden verwacht nog veel te moeten doen aan isolatie. Op de warmtescanfoto bleken de muren helemaal blauw: ze waren al goed gevuld met spouwmuurisolatie. Een meevaller dus!”

Teun is blij met het enthousiasme en de motivatie van de Veenendalers om hun huis beter te isoleren: “zo besparen we energie, geld én zijn we voorbereid op de toekomst!”

Goed voorbereid op een aardgasvrije toekomst

In Nederland gaan we in de toekomst van het aardgas af. Ook in Veenendaal wordt hard gewerkt aan deze plannen. Per buurt kan het alternatief voor aardgas anders zijn: de ene buurt is meer geschikt voor een warmtenet, voor een andere buurt is een warmtepomp de beste oplossing. Op dit moment kunnen we nog niet zeggen welke warmteoplossing er komt voor jouw buurt.

Hoe dan ook is goede isolatie belangrijk. Want met een goed geïsoleerd huis bespaar je energie, en daarmee aardgas. En hoe minder aardgas je verbruikt, hoe kleiner en makkelijker de overstap later wordt naar een andere warmtebron.

 

Burgemeester Kats liet zijn huis scannen op warmte

Ook burgemeester Gert-Jan Kats liet een warmtescan maken van zijn huis en ondernam actie. 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen