Vacature: coördinator vrijwilligersteam Trefpunt #duurzaam

13-01-2021
324 keer bekeken 0 reacties

Wij werken samen met inwoners en ondernemers aan een duurzame toekomst. Als huiseigenaar kun je veel energie besparen en daarmee geld verdienen. Op een investering in dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dubbel glas kun je maar liefst een rendement tot ca. 9% behalen, oftewel laat je geld voor je werken!

Lees meer over energie besparen en het energiezuinig maken van je woning. We hebben inspirerende voorbeeldverhalen van Veenendalers die al succesvol energie besparen. Je kunt ook een warmtescan voor je woning aanvragen.

Tips en vragen van anderen

Bij het energieloket krijgen we heel veel vragen binnen. Soms willen we een vraag niet alleen beantwoorden, maar juist ervaringen van andere inwoners ophalen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"172179"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Coöperatie ValleiEnergie zoekt een coördinator voor 16 uur per week om het vrijwilligersteam van het Trefpunt #duurzaam aan te sturen. Iets voor jou? Lees verder en reageer voor 25 januari.

In samenwerking met de gemeente Veenendaal en Veenendaal4Fair heeft Coöperatie ValleiEnergie in oktober het Trefpunt #duurzaam geopend. Het Trefpunt #duurzaam is een fysieke locatie in het centrum van Veenendaal, waar inwoners terecht kunnen met hun vragen over duurzaamheid en energie (zowel stroom als warmte), geïnspireerd raken en concreet verder worden geholpen. In het Trefpunt zijn concrete voorbeelden uitgestald.

Vrijwilligersteam

Vrijwilligers in het TrefpuntBelangrijker nog is het persoonlijk contact, goede advisering en opvolging van afspraken. Daarvoor is Coöperatie ValleiEnergie op dit moment een vrijwilligersteam aan het samenstellen en opleiden.

Ten behoeve van het voor het Trefpunt #duurzaam in goede banen leiden van de groep vrijwilligers, afstemming met de Trefpunt organisaties en het verfijnen van de advisering voor de ‘duurzame klantreis’ voor inwoners, zijn wij op korte termijn op zoek naar een Coördinator vrijwilligersteam (m/v) voor 16 uur per week.


Als Coördinator Vrijwilligers ga je je met name bezighouden met onderstaande werkzaamheden:

Taken:

 • Leidinggeven aan de vrijwilligers in de richting van de gewenste resultaten.
 • Adressenbestand en urenadministratie beheren.
 • Organiseren van activiteiten om onderling contact en betrokkenheid van vrijwilligers met de organisatie te versterken, zoals vrijwilligersmiddag, uitje en introductietraining nieuwe vrijwilligers.
 • Het onderhouden van persoonlijk contact met de vrijwilligers.
 • Organiseren van trainingen zodat het kennisniveau van de vrijwilligers aansluit op de vragen van inwoners.
 • Actief werven van vrijwilligers.
 • Intakegesprekken voeren en inventariseren potentieel vrijwilliger.
 • Aanleveren van gegevens t.b.v. het opstellen van contracten.
 • Bijhouden van vragen die via social media binnenkomen.
 • Afstemming met de gemeente Veenendaal en Veenendaal4Fair als partners in het Trefpunt #duurzaam.
 • Afstemming met de medewerkers van de energieloketten voor inwoners en voor bedrijven.
 • Initiëren van acties vanuit het Trefpunt #duurzaam gericht op verduurzaming van de bebouwde omgeving, in samenwerking met de gemeente Veenendaal.


Functie-eisen:

 • HBO werk/denkniveau.
 • Ervaring met de mogelijkheden voor het verduurzamen van woningen.
 • Ervaring in het werken met vrijwilligers.
 • Goede sociale en leidinggevende vaardigheden.
 • Kan prioriteiten bepalen, leidinggeven aan vrijwilligers, overleggen, problemen oplossen, motiveren, delegeren en teamvorming stimuleren. Daarnaast kan de coördinator omgaan met verschillende mensen, luisteren, individuele en groepsgesprekken voeren, omgaan met weerstanden en kritiek.
 • Het is van belang dat de nieuwe coördinator vrijwilligers een visie heeft op vrijwilligerswerk.
 • De coördinator is bij voorkeur woonachtig in (of nabij) gemeente Veenendaal.

Wat bieden wij?

 • De functie is voor een periode van een jaar.
  Het Trefpunt Duurzaam is in eerste instantie voor een jaar geopend. In de loop van het jaar worden mogelijkheden voor vervolg bekeken.
 • Arbeidsvoorwaarden worden in een contract afgesproken.
 • Salaris: nader overeen te komen, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Over Coöperatie ValleiEnergie 

Coöperatie ValleiEnergie is een ledenorganisatie voor de regio FoodValley. Het doel van de coöperatie is het opwekken en leveren van 100% groene, regionaal geproduceerde energie (zon, wind, warmte), het bevorderen van energiebesparing en bijdragen aan duurzame initiatieven in de samenleving. Deelnemers en klanten van Coöperatie ValleiEnergie zijn dus mede-eigenaar en hebben zeggenschap over beleid, de activiteiten en de besteding van rendementen.
ValleiEnergie Advies en Projecten is het expertisebureau dat voor Coöperatie ValleiEnergie de projecten uitvoert. Denk hierbij aan zonnecentrales, windprojecten, energieloketten, wijkaanpakken en sinds kort het Trefpunt Duurzaam in Veenendaal.

Meer weten over de functie?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Paul Nagtegaal, projectleider ValleiEnergie en Projecten, telefoon 06-50821923, email paul.nagtegaal@valleienergie.nl.


Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Wij ontvangen dan graag een motivatie en een cv.
Die kun je voor 25 januari 2021 mailen naar: angelique.ottens@valleienergie.nl o.v.v. coördinator vrijwilligers.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 januari 2021.

 

Vrijwilligers gezocht!
ValleiEnergie zoekt ook nog energie-ambassadeurs voor het Trefpunt #duurzaam. Bekijk de vrijwilligersvacature

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen