Bespaar door je cv-installatie goed af te laten stellen

22-09-2020
278 keer bekeken 0 reacties

Tips en vragen van anderen

Bij het energieloket krijgen we heel veel vragen binnen. Soms willen we een vraag niet alleen beantwoorden, maar juist ervaringen van andere inwoners ophalen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"172179"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle vragen of stel zelf een vraag via ons forum

Met een goed ingestelde cv-installatie kan je veel winnen: een comfortabeler huis én een lager energieverbruik. Dit kan door het waterzijdig inregelen van je cv-installatie. Dit kan nu met subsidie.

Bespaar tot zo’n 15% op je energierekening!

Waterzijdig inregelen is het in balans brengen van je cv-installatie. Het zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. Als dit gedaan is, stroomt door alle radiatoren precies de hoeveelheid warm water die nodig is om die ruimte optimaal te verwarmen. Dit zorgt voor een comfortabel warm huis in alle ruimtes én een lagere energierekening!

Waterzijdig inregelen gebeurt niet meer vanzelfsprekend bij installatie van een nieuwe ketel. In veel huizen zijn de radiatoren dan ook niet goed afgesteld. Je cv-installatie waterzijdig laten inregelen kan je bij aanschaf van een nieuwe ketel laten doen, maar dit kan ook later.

een goed ingeregelde CV installatie zorgt voor laag gasverbruik en hoog comfort

 

Tip: Informeer eerst bij je huisinstallateur naar de mogelijkheden in verband met garantie en onderhoudscontract. Heb je een onderhoudscontract? Vraag je installateur om het waterzijdig inregelen uit te voeren bij het jaarlijks onderhoud. Dit scheelt (voorrij)kosten.

Subsidie

De gemeente Veenendaal geeft subsidie als je je cv-installatie waterzijdig laat inregelen. De subsidie is 75% van de kosten van de installateur, tot maximaal €160,- per woning. De kosten voor het inregelen verschillen per woning en per installateur.

De subsidie-aanvraag doe je via veenendaal.nl/cv-inregelen. Vul de gegevens op de site in zodra je een afspraak hebt met je installateur. Binnen 8 weken ontvang je een e-mail van de gemeente waarin staat of je de subsidie krijgt. Nadat de installateur is geweest deelt u een kopie van de factuur en het betalingsbewijs met ons. Daarna maken we de subsidie over naar je bankrekening.
 

Handig? (in)regel het zelf!
 
Ben je handig en heb je tijd? Dan hebben we inregelkits beschikbaar waarmee je zelf je cv-installatie waterzijdig kan inregelen. Je kan een kit lenen bij het Trefpunt #Duurzaam (Passage 24). Het Trefpunt opent officieel op vrijdag 9 oktober, en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor het lenen betaal je een borg van 50 euro. Lever je na gebruik de kit weer in? Dan krijg je je borg terug. 
 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen