BewonersEnergie besparen is makkelijk en het levert u nog geld op ook. Dat scheelt direct in de maandelijkse lasten. Uw energierekening wordt lager, u woont comfortabeler en mocht u ooit verhuizen dan is uw woning meer waard. Laat uw geld voor u werken, op dak-, spouwmuur- of vloerisolatie kunt u eenvoudig 6 tot 9% besparen.

Al honderd huurwoningen met zonnepanelen

88 keer bekeken 0 comments

De familie Van Geerenstein werd afgelopen week verrast met een bos bloemen, omdat hun huis de honderdste huurwoning van Patrimonium was die zonnepanelen kreeg.

Patrimonium woonservice werkt volop aan het verduurzamen van huurwoningen door ze te voorzien van zonnepanelen. 

Dalende energierekening

Voor de huurders is het een aantrekkelijk aanbod. Patrimonium betaalt de plaatsing en het onderhoud van de panelen. De huurder betaalt maandelijks een kleine bijdrage per paneel voor het gebruik daarvan, maar verdient dat ruimschoots terug door een dalende energierekening. “Daarmee investeren we niet alleen in energiebesparing, maar ook in lagere woonlasten voor onze huurders”, zegt Sebastiaan van Zutphen, adviseur Vastgoedbeleid bij Patrimonium.

Dakconstructie en -oppervlak

Veel huurwoningen komen voor plaatsing van PV-panelen in aanmerking, maar niet allemaal, legt Van Zutphen uit. “Bij oudere woningen kan de dakconstructie bijvoorbeeld niet sterk genoeg zijn om de panelen te dragen. En een dakkapel neemt soms zó veel dakoppervlak in beslag, dat er onvoldoende ruimte overblijft voor de panelen. Maar vaak kan het wel en dan adviseer ik onze huurders zeker te kiezen voor zonnepanelen. Het wordt compleet voor hen verzorgd en hun energierekening daalt vanzelf.”

Ook de komende maanden blijft De Zoncorporatie huurders van Patrimonium benaderen met de vraag of zij ook willen gaan profiteren van zonne-energie. Uiteindelijk wil Patrimonium maar liefst 800 eengezins- en meergezinswoningen op deze manier duurzamer maken!

0  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.