Nationale Bijentelling

25-01-2021 150 keer bekeken 0 reacties

Begin

17-04-2021 om 00:00

Einde

19-04-2021 om 00:00

Ben je erbij?

Nog geen aanwezigheid doorgegeven.

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In het weekend van 17 en 18 april is weer de Nationale Bijentelling! Zet dit weekend in je agenda en kom in actie voor de wilde bij.

Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet.

Meer weten en meedoen

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL.

Waarom bijen tellen?

Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor bestuiving. “80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten worden bestoven door bijen en andere insecten”, aldus Koos Biesmeijer, bijenexpert bij Naturalis. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen.

 

Foto: nationalebijentelling.nl

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen