Gf+e-zuilen nu ook voor kleinere wooncomplexen

Moderator^ TC 03-09-2020
119 keer bekeken 0 reacties

Tips en vragen van anderen

Mandy van Berkel en Bjurn Snel zijn de Schone Buurt-coaches van Veenendaal. Zij informeren inwoners actief over zwerfvuil en afvalscheiding en beantwoorden vragen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185810"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Doe ook mee!

Vanaf nu kunnen ook bewoners van hoogbouw met minder dan 20 wooneenheden gratis een gf+e-zuil aanvragen. Daarmee kun je je groente-, fruit-, en etensresten (gf+e) scheiden van het restafval.

Gf+e-zuil op aanvraag

De gf+e-zuilen worden niet zomaar geplaatst, maar moeten worden aangevraagd door de bewoners, met een handtekeningenlijst. Dit kan coronaproof. Als meer dan 50% van de bewoners van een complex een zuil wil, bekijkt ACV hoe deze het best kan worden gerealiseerd: complexen krijgen een (gezamenlijke) zuil of ze koppelen bewoners aan een bestaande zuil bij een groter complex. Begin september hebben alle bewoners van wooncomplexen tot 20 wooneenheden een brief ontvangen, waarin staat hoe het aanvragen werkt. 

Gf+e wordt biogas en compost
Van gf+e wordt biogas en compost gemaakt. Het is dus geen afval, maar een grondstof. Met de speciale gf+e-zuilen kunnen bewoners van hoogbouw hun groente-, fruit- en etensresten dagelijks zonder kosten kwijt.

 

Tarief restafval wijzigt

Het gebruik van de gf+e zuil is gratis. In de loop van 2021 vervalt de huidige korting op restafval vanwege het niet beschikbaar zijn van gf+e voorzieningen. Dan geldt voor het aanbieden van restafval het reguliere aanbiedtarief.

Aanvraag zuilen grotere wooncomplexen loopt door

Bewoners van wooncomplexen met meer dan 20 woningen kunnen ook nog steeds een aanvraag voor een zuil doen. Staat er al een zuil bij het complex, maar is de afvalpas nog niet gekoppeld? Dan kan dat alsnog, neem dan contact op met ACV. 

Meer informatie en het aanvraagformulier vind je op de website van ACV

GF+e zuil

 


 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.

Cookie-instellingen