Speciale zuilen voor etensresten bij hoogbouw-wooncomplexen

Moderator^ TC December 23, 2019
182 keer bekeken 1 comments

Tips en vragen van anderen

Mandy van Berkel en Bjurn Snel zijn de Schone Buurt-coaches van Veenendaal. Zij informeren inwoners actief over zwerfvuil en afvalscheiding en beantwoorden vragen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185810"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Doe ook mee!

Er komen speciale zuilen voor het inzamelen van etensresten bij hoogbouw, want veel Veenendaalse bewoners van hoogbouw willen ook graag groente-, fruit- en etensresten (gf+e) scheiden.

Naast groente- en fruitresten, mogen ook etensresten zoals oud brood, restjes spaghetti en kippenbotjes in deze gf+e zuil.

Op aanvraag

De zuilen worden vooralsnog alleen geplaatst bij hoogbouw-wooncomplexen van 20 wooneenheden of meer. De zuilen worden niet zomaar geplaatst, maar moeten worden aangevraagd door de bewoners met een handtekeningenlijst. Als meer dan 50% van de bewoners een zuil wil (én minimaal twintig woningen) gaat ACV over tot plaatsing.

Het gebruik van de gf+e zuil is gratis. Per 1 september geldt voor het aanbieden van restafval het reguliere aanbiedtarief en vervalt  de huidige korting vanwege het niet beschikbaar stellen van gf+e voorzieningen.

Meer informatie

Half januari ontvangen alle bewoners van wooncomplexen met twintig wooneenheden of meer een brief waarin staat hoe het aanvragen werkt. Op de website www.acv-groep.nl/veenendaal/gft+e is nu al informatie en het aanvraagformulier te vinden.

Kleine wooncomplexen later

Bewoners van wooncomplexen tot 20 woningen moeten voorlopig hun gf+e nog bij het restafval doen en worden hiervoor financieel nog steeds gecompenseerd met een lager tarief per aanbieding restafval. Wel kunnen zij, als zij hier ruimte voor hebben, een losse kliko met bruin deksel aanvragen, net als laagbouwbewoners. Vanaf eind 2020 wordt het plaatsen van zuilen waar mogelijk uitgebreid naar wooncomplexen tot 20 woningen.

Gf+e wordt biogas en compost
Van gf+e wordt biogas en compost gemaakt. Het is dus geen afval, maar een grondstof. Daarnaast ervaren mensen wel eens stankoverlast door gf+e-afval, vooral met warm weer. Met de speciale gf+e-zuilen kunnen bewoners van hoogbouw hun groente-, fruit- en etensresten dagelijks zonder kosten kwijt.

Images

Comment

Twitter

1  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
roel van Seijen rvanseijen48@gmail.com February 03, 2020

Mijne heren,een vraag over GF +E:heeft u een lijst wat hier in kan,zoals koffie,theeresten,maar danook de koffiepads en theezakjes.Voor PMD is een uitbebreide lijst,voor GFT zie ik hem nog niet,bij voorbaat dank.Welke biozakjes mag je voor de inzameling gebruiken,ik ken Dumil,of levert de gemeente die?

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.