Opruimacties en gastlessen voor scholen

ProfielfotoModerator^ IL November 12, 2019
108 keer bekeken 0 comments

Tips en vragen van anderen

Mandy van Berkel en Bjurn Snel zijn de Schone Buurt-coaches van Veenendaal. Zij informeren inwoners actief over zwerfvuil en afvalscheiding en beantwoorden vragen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"185810"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Doe ook mee!

Basisscholen die in hun brede schoolomgeving het hele jaar door zwerfafval willen ruimen, kunnen aansluiten bij het Zakgeldproject. Voor middelbare scholen hebben we de schoon belonen projecten. Gemeente Veenendaal stelt daar een stimuleringsbijdrage tegenover. Ook gastlessen zijn mogelijk.

Zakgeldproject

Scholen die in hun brede schoolomgeving structureel het hele jaar door zwerfafval willen gaan ruimen, kunnen aansluiten bij het Zakgeldproject. Gemeente Veenendaal stelt daar een stimuleringsbijdrage, het zakgeld, tegenover. In Veenendaal doen momenteel zes scholen en twee instellingen mee aan dit project.

Basisscholen en instellingen kunnen een gebied adopteren om dit structureel vrij te houden van zwerfvuil. Dit is gezellig, leerzaam en het draagt bij aan een fijne leefbare buurt. Afhankelijk van de omvang van het gebied ontvangt de school 400- 600 euro vergoeding.

Wil je ook meedoen met het zakgeldproject, meld je aan via het forum of bel de schone buurt-coaches.

Schoon belonen projecten

Middelbare scholen kunnen deelnemen aan Schoon Belonen. Binnen de school worden plastic verpakkingsafval, blikjes en drinkpakjes apart ingezameld, zodat dit gerecycled kan worden. Daarnaast adopteert de school een gebied, bijvoorbeeld de route van school naar de supermarkt, om dit zwerfvuilvrij te houden. De schoon belonen vergoeding is €1000,- per jaar (of schooljaar).

Gastlessen over zwerfvuil en afval scheiden

Schone Buurt-coach Bjurn Snel verzorgt gastlessen over zwerfvuil en afval scheiden op scholen en bij instellingen. Ook zijn er enorm interessante excursies naar het afvalbrengstation te boeken, die Bjurn dan begeleidt.  

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.