Terugblik informatieavond 20 januari

876 keer bekeken 0 comments

Tips en vragen van anderen

Heb jij vragen over aardgasvrij wonen? Stel ze hier! Lees ook de vragen en antwoorden van anderen.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"197147"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Doe ook mee!

Maandag 20 januari hebben we een drukbezochte informatieavond gehad waarin meer is verteld over de plannen om Veenendaal aardgasvrij te maken. Ook was er een duurzaamheidsmarkt met informatie en tips hoe je jouw woning kunt verduurzamen.

‘Wanneer gaat mijn wijk van het aardgas af?’ en ‘Wat kan ik nú doen om  mijn woning te verduurzamen?’ Zomaar een paar van de veelgestelde vragen. We kijken terug op een drukbezochte avond die door veel bezoekers goed gewaardeerd werd.

De avond startte met een informatiemarkt en een kopje soep voor bezoekers. Om 19.00 uur liep de raadzaal vol voor de presentaties over de Transitievisie Warmte, de Regionale Energie Strategie en de toelichting op de vraag ‘Hoe kan ik vandaag aan de slag?’. 

Onder aan dit bericht vind je drie bestanden:

- de presentatie met plannen voor een aardgasvrij Veenendaal
- de presentatie over de Regionale Energie Strategie (RES)
- de presentatie hoe je nu al energie kunt besparen. 

Nog geen besluiten genomen 

Belangrijk om te weten is dat er nog geen politiek besluit is genomen over hoe en wanneer welke wijk van het aardgas afgaat. In de presentatie staan denkrichtingen. Dit gaan we nu uitwerken tot concretere plannen. 

Lees hier meer over de planning

Heb je vragen?

Tijdens de presentaties is een mondelinge toelichting gegeven op deze presentaties. Misschien heb je vragen na het lezen van deze presentaties. Stel je vraag dan via het forum of als reactie onderaan deze pagina, dan krijg je daar zo snel mogelijk jouw antwoord! 

Waarom aardgasvrij?

Om de opwarming van de aarde te beperken moet in 2050 heel Nederland aardgasvrij zijn; dat is zo afgesproken in het landelijk Klimaatakkoord. Om dat bereiken gaan we op zoek naar milieuvriendelijkere, duurzamere alternatieven om ons huis te verwarmen. Hoe we dat gaan doen, wordt in de komende tijd bekeken. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de warmtevraag in een wijk, het type huizen, de leeftijd van de woningen, enz. Een paar voorbeelden van alternatieven voor aardgas zijn besproken tijdens de presentaties: een warmtenet voor een wijk (of een deel van een wijk), volledig over op elektrische voorzieningen (all electric) of gebruik maken van duurzaam gas.

 

Wat is de Regionale Energie Strategie (RES)? Bekijk het in het filmpje. 

Klik op de afbeelding voor het filmpje over de RES.

 

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Deze website is gemaakt in opdracht van de gemeente Veenendaal.